Durançam Barajı, köylüleri mağdur etti

Durançam Barajı, köylüleri mağdur etti Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHAİhaleyi alan yüklenici firma 2017 yılında işe başlamasına rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle 2 yıl sonra sahadan çekildi. Proje kapsamında Durançam köyünde açılan 20 metrelik dev çukurlar ise kapatılmadan bırakıldı. Açılan çukurların kapatılması için Durançam köylülerinin yıllardır sürdürdüğü mücadeleye Göle’deki dernek ve STK temsilcilerinden de destek geldi. Konu...

Durançam Barajı, köylüleri mağdur etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Durançam Barajı, köylüleri mağdur etti

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHAİhaleyi alan yüklenici firma 2017 yılında işe başlamasına rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle 2 yıl sonra sahadan çekildi. Proje kapsamında Durançam köyünde açılan 20 metrelik dev çukurlar ise kapatılmadan bırakıldı. Açılan çukurların kapatılması için Durançam köylülerinin yıllardır sürdürdüğü mücadeleye Göle’deki dernek ve STK temsilcilerinden de destek geldi.

Konu hakkında basın açıklaması yapan Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, basın kuruluşlarına konuyla ilgili gönderdiği açıklamasında şunları kaydetti;

“Göle ilçemizin Durançam köyümüzde Devlet Su İşlerinin, baraj sulama ve enerji amaçlı olacağı yönünde, 2012 yılında başlatmış olduğu Durançam köyü içerisinden geçen Batı Kür çayı üzerinde yapımına başlanılan Durançam Sulama Barajı İnşaatı İşi’nin sözleşmesi 31 Ağustos 2016 tarihinde imzalanmıştı. Baraj yapım ihalesini 5 yıl önce alan firma, 2 Nisan 2017 Pazar günü iş makinaları ve hafriyat kamyonlarını Durançam Köyüne getirerek Durançam Barajı için çalışmalarına başlamıştı. 2019 Temmuz ayında yapıcı firma ekipmanı ile inşaat alanında çekilmişti. İnşaat firması gerekli ödemeyi alamadığı için çalışmalarını durdurduğu açıklanmıştı.

Durançam köyünde Baraj için 20 metre genişlik 10 metre derinlikteki çukurlar tedbir alınmadığından dolayı köylüler için yaşanılacak kazalara ve çevre kirliliğine sebep olarak büyük tehdit oluşturmaktadır. Durançam Köylüleri olan hemşerilerimiz Baraj yapımında sular altında kalacak arazilerinin kamulaştırma bedeli konusunda herhangi bir ödeme alamadıkları, Baraj inşaatı yüzünden Köyün durumunun belirsiz olduğu, baraj yapılan alanda bulunan evlerinin taşınma ihtimali yüzünden evlerinin yenileyemediklerini ve bölgenin tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyerek büyük mağduriyetlere sebep olduğunu belirtmek isteriz. İstanbul Göle Dernekler Federasyonu, Göle Derneğimiz, Göle Kadın Meclisimiz ve Köy Derneklerimiz olarak yetkililerden en kısa sürede Durançam Barajı sorununun çözülmesini ve mağdur olan hemşerilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Durançam Barajının sebep olduğu hemşerilerimizin mağduriyetlerinin takipçisi olacağımızı ve her zaman yanlarında olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

Durançam Barajı, köylüleri mağdur etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.